contact

 

 

 

B&B Kanegem Onverbloemd.  

Kanegem is een dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van stad Tielt. Het dorp ligt in het oosten van de provincie, tegen de grens met Oost-Vlaanderen. Het dorp Kanegem wordt voor het eerst vermeld in 966 onder de Frankische naam ‘Caningahem’. Door de eeuwen heen bleef de bevolking een agrarische gemeenschap. Het is een landelijk dorp met ruim 1000 inwoners. Het draagt de bijnaam "Bloemendorp" of ook "Groen Dorp".

Jaarlijks bloeien er tienduizend rozenstruiken in 75 variëteiten en evenveel geraniums sieren de huisgevels. Vier eigen bloemvariëteiten werden gecreëerd : de Roos "Kanegem” (1982), de zalmkleurige dahlia “Kanegem Star”(1990), de "Pink" (1998) en de Fuchsia Caninga (1999).

Kanegem telt enkele historische hoeves, onder andere het “Groot Goet ten Broucken” en “Den Ouden Wal”, een van de  mooist bebloemde hoeves van België, nu aangevuld met een serrebedrijf voor de kweek en verkoop van bloemen.

Het dorp is ook bekend om zijn twee beroemde Kanegemnaren : kardinaal Godfried Danneels (koperen plaat op geboortehuis, Dorp nr. 199), die hier in 1933 geboren werd en tweevoudig wereldkampioen wielrennen Briek Schotte. Het ‘Flandrien’–symbool werd naar zijn beeld en gelijkenis door Jef Claerhout vereeuwigd en siert het in 1997 heraangelegde dorpsplein.